Mogelijke hinder door werken N9 Asse
04.01.2021

Mogelijke hinder door werken N9 Asse


Vanaf 4 januari 2021 wordt de Brusselsesteenweg afgesloten in één richting. Enkel het verkeer richting Brussel kan gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Dit blijft zo tot het einde van alle werken op de N9, tot de zomer van 2022.


Het verkeer richting Asse moet een omleiding volgen. Voor doorgaand verkeer en vrachtverkeer richting Asse wordt er een omleiding voorzien via de E19, E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20). Via de Edingsesteenweg (N285) kan het verkeer zo Asse-centrum bereiken.


  • Aan de werfzone worden ook omleidingen voorzien voor lokaal autoverkeer. Deze omleidingen lopen in deze fase via de Langestraat, Hoogstraat, Lindendries, Benedenstraat en Keesdal. Om overlast in de woonwijken te vermijden, zijn deze lokale omleidingen verboden voor doorgaand vrachtverkeer (>3,5 ton). Enkel vrachtverkeer met een bestemming in deze straten is toegelaten. Ook vrachtverkeer richting Z.5. Mollem is dus verboden.

De politie van Asse zal door middel van camera’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR) erop toezien dat er geen doorgaand vrachtverkeer gebruik maakt van de lokale omleidingsroutes

Het is belangrijk dat het vrachtvervoer (>3,5 ton) in de richting van Asse vanaf begin januari gebruik maakt van de omleiding via Ternat. Indien er gebruik wordt gemaakt van de lokale omleidingswegen, zal de lokale politie niet anders kunnen dan te beboeten. 

Even geduld